+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Inwerkingtreding van de uitbreiding van het Information Technology Agreement (ITA)
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Inwerkingtreding van de uitbreiding van het Information Technology Agreement (ITA)

Het Information Technology Agreement (ITA) is een handelsakkoord dat voorziet in de afbouw van importtarieven op geselecteerde IT-producten. In dit nieuwsbericht leest u meer over de inwerkingtreding van de uitbreiding van dit akkoord.

Wat betekent dit voor u?

Door het verdrag verdwijnen de importtarieven van de EU en 25 andere landen op 201 IT-producten of halffabrikaten. Het gaat hierbij om producten die onder meer binnen de volgende productgroepen vallen: medische apparatuur, videospellen en consoles, koptelefoons, halfgeleiders en GPS-apparatuur. De volledige productlijst vindt u hier.

De importtarieven worden vanaf dit jaar ieder jaar lager. Op 65 procent van de producten verdwijnen de tarieven per 1 juli 2016 direct. Binnen drie jaar zal 89 procent van de producten tariefvrij zijn en in zeven jaar zullen alle tarieven voor de producten op de lijst teruggebracht zijn naar nul.

Hoewel het EU goedkeuringsproces is afgerond zodat de eerste tariefverlaging per 1 juli 2016 uitgevoerd is, is het proces in China, Japan en Korea vertraagd. Het is de verwachting dat deze landen binnenkort volgen. Australië, IJsland, de Filippijnen en Zwitserland implementeren het akkoord per 1 januari 2017.

Meer informatie

De afbouwschema’s van de tarieven van de EU en andere deelnemende landen vindt u hier.

Bron: ECHO


03 aug. 2016 at 12:30