+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Importheffingen VS op auto's uitgesteld
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Importheffingen VS op auto's uitgesteld

De Verenigde Staten dreigen met invoering van importheffingen op auto's. Als President Trump de heffingen invoert heeft dit gevolgen voor autohandelaren uit Europa en Japan. Europa Nu komt met nieuws over uitstel van deze importheffingen, lees hieronder het hele artikel.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de invoering van importheffingen op auto's uit de Europese Unie en Japan uitgesteld. Het uitstel met 180 dagen hing al in de lucht.

Eerder dreigde Trump met tarieven tot wel 25 procent. Hij beriep zich daarbij op de nationale veiligheid. De import van buitenlandse auto's werd eerder al aan een uitgebreid onderzoek onderworpen. Dat leverde eerder dit jaar een aantal aanbevelingen op. In de top van de Amerikaanse regering zouden de meningen nog verdeeld zijn over de nieuwe heffingen.

Trump heeft de handelscommissie die zich bezighoudt met de invoering van eventuele importheffingen gevraagd om een update over de onderhandelingen. Hij wil binnen 180 dagen een reactie. Later deze maand brengt Trump zelf een staatsbezoek aan Japan.

De Europese Commissie liet weten het uitstel te verwelkomen en bereid te zijn om een handelsdeal te sluiten met de Amerikanen over onder meer auto's. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zou volgende week in Parijs een ontmoeting hebben met de Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer.

Bron: Europa NU

23 mei 2019 at 09:43