+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Houd frauderend personeel buiten de poort
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Houd frauderend personeel buiten de poort

Naar schatting 80 procent van de schade die ontstaat door fraude en criminaliteit in bedrijven wordt veroorzaakt door eigen personeel, uitzendkrachten of medewerkers van charters.

Dat is voor EVO de reden geweest om samen met TLN, ACN en Fenex de stichting Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) op te richten.

‘Even verder kijken’

Door in het proces van het werven van nieuwe medewerkers, uitzendkrachten en medewerkers van charters een controle uit te voeren via het register, kunt u voorkomen dat ongewenste personen uw bedrijf schade berokkenen. Via het WLS kunnen ondernemers namelijk ‘even verder kijken’ of een medewerkers misschien door een eerdere werkgever uit zijn functie is ontheven of dat er aangifte tegen hem of haar is gedaan wegens fraude of criminaliteit.

AEO en Known consignor

Heeft uw bedrijf een AEO- of ‘Known consignor’-status? Ook dan biedt het WLS uitkomst, omdat u moet kunnen aantonen dat uw personeel is gescreend. Voor advies over beheer en onderhoud van uw AEO-certificaat kunt u terecht bij de onafhankelijke adviseurs van EVO. Zij hebben kennis van en ervaring met het vertalen van de AEO-richtlijnen naar de praktijk en het uitvoeren van AEO-audits.

Bron: EVO

09 mei 2014 at 15:30