+31(0)884321888
[javascript protected email address]
GOEIC handhaaft regels voor verplichte Certificaat van Inspectie in Egypte
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

GOEIC handhaaft regels voor verplichte Certificaat van Inspectie in Egypte

Sinds 16 maart 2016 heeft het Egyptische ministerie van Handel en Industrie de lijst met producten die onder GOEIC vallen uitgebreid. Om naar Egypte te kunnen blijven exporteren, moeten fabrikanten of eigenaren van handelsmerken van gereguleerde producten zich registreren bij GOEIC. Deze regel is sindskort volledig van kracht.

Producten die zijn onderworpen aan het Egyptische programma voor conformiteitsverificatie zijn onder andere:

Levensmiddelen:

Industriële goederen:

Landbouwproducten

Plantaardige olie

Elektrische apparaten

Divers voedsel

Graan

Textiel en kleding

Fruit en groenten

Peulvruchten

Schoenen en accessoires

Dierlijke en plantaardige vetten

Oliezaden

Persoonlijke verzorgingsproducten

Rijst


Fabrikanten of eigenaren van handelsmerken kunnen deze registratie zelf uitvoeren of dit uitbesteden aan een daartoe bevoegd inspectiebureau zoals SGS, Intertek en Cotecna. Naast de registratie dient de conformiteit van de producten per zending te worden beoordeeld. De goederen worden bij de oorsprong fysiek gecontroleerd. Wanneer de producten aan de eisen voldoen, wordt er een conformiteitsverklaring afgegeven.

Lees in de blog van Marieke nog meer tips over export naar Egypte: Eerste Hulp Bij Export - Checklist voor export naar Egypte.

RECENTE UPDATE: De conformiteitsverklaring die wordt afgegeven door een inspectiebureau (Certificate Of Inspection), moet worden opgemaakt en afgegeven vóórdat de vrachtbrief wordt afgegeven. Dit is al enige tijd een vereiste in Egypte. Het enige verschil is dat het nu volledig van kracht is. Als het certificaat is afgegeven na de datum op de vrachtbrief, wijst GOEIC het certificaat af bij de Douane, wat betekent dat de zending naar alle waarschijnlijkheid wordt geweigerd.

22 sep. 2020 at 09:30