+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Geregistreerd exporteur in het Algemeen Preferentieel Systeem
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Geregistreerd exporteur in het Algemeen Preferentieel Systeem

Vanaf 1 januari 2017 wordt binnen het Algemeen Preferentieel Systeem (APS) een nieuwe manier geïntroduceerd om de oorsprong van producten aan te tonen. Exporteurs in de APS-landen kunnen zich registeren bij hun autoriteiten en krijgen dan de status van Geregistreerd Exporteur (REX).

Bedrijven kunnen in een database van de Europese Unie zien of een exporteur REX is. Na registratie als REX geven de autoriteiten geen certificaat Form A meer af. De omzetting naar REX verloopt geleidelijk en zal 30 juni 2020 zijn afgerond.

Met de status van REX kan een exporteur een zogenoemde ‘attest van oorsprong’ op zijn facturen zetten. Daarmee genieten importeurs preferentie bij invoer van producten in de Europese Unie. Een attest van oorsprong is 12 maanden geldig.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer uw leverancier zich laat registreren als REX zal hij vanaf dat moment geen form A meer bij u aanleveren, maar enkel een factuurverklaring. U kunt deze factuur met factuurverklaring gebruiken als bewijslast voor uw oorsprong. Deze voegt u toe in stap 3 van onze webshop bij uw aanvraag voor een Certificaat van Oorsprong of EUR.1-certificaat.

De Kamer van Koophandel controleert of de vergunningsnummers die gebruikt zijn in de factuurverklaring correct zijn.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, neemt u dan gerust contact op met ons Customer Service Team door te mailen naar info@exportdocumenten.com

12 dec. 2016 at 10:00