+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Extra controle antidumpingheffing en compenserende heffing bij invoer
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Extra controle antidumpingheffing en compenserende heffing bij invoer

De Douane controleert de komende maanden extra de antidumpingrechten en compenserende rechten.

De douane gaat niet alleen de oorsprong van een aantal goederen extra controleren, maar ook de indeling en de waarde. Zo weet men zeker dat de juiste rechten bij invoer worden betaald.

Doet u aangifte voor 1 van de goederen in dit nieuwsbericht? Vraag uw klant dan om extra informatie over de oorsprong, de indeling en/of de waarde. Dan kunt u de aangifte op een juiste manier invullen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen komen vaak uit China, Maleisië of Taiwan. Ten onrechte kan een andere oorsprong worden opgegeven, zo worden antidumpingheffing en compenserende heffingen ontweken.

Fietsen en fietsonderdelen, glasvezels, keuken- en tafelgerei
Deze goederen komen vaak uit China. Er kan een andere oorsprong worden opgegeven om de antidumpingheffing te ontduiken.

Kleding en schoenen
Doet u invoeraangifte voor kleding of schoenen uit China, Vietnam, Bangladesh, Hong Kong, India, Pakistan of Thailand? Controleer dan goed of de waarde en de goederencode kloppen. De waarde en indeling kloppen vaak niet waardoor rechten bij invoer worden ontlopen.

Andere risico's
De douane controleert ook andere punten van de aangifte. Hierboven staat wat er extra wordt gercontroleerd. Bedrijven kunnen zo extra kritisch kijken naar hun aangifte, fouten vermijden en oponthoud voorkomen. De douane controleert de goederen fysiek, aan de hand van bescheiden en aan de hand van bedrijfsadministraties in Nederland en andere landen. Worden de goederen weggevoerd en kan de controle niet worden afgehandeld? Dan wordt aanvullende zekerheid geeist.

Bron : Belastingdienst douane

24 mei 2018 at 12:00