+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Exporter Registry Form
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Exporter Registry Form

Wanneer je textielgoederen naar Turkije exporteert, dan vraagt je importeur om een ‘Exporter Registry Form’. De eis bestaat al sinds 1 februari 2009, echter deze blijkt nog niet heel bekend te zijn, gezien het aantal vragen dat wij hierover krijgen. In dit artikel geef ik je meer uitleg over het document en leg ik uit welke acties er door jou moeten worden uitgevoerd om de importeur probleemloos te kunnen laten importeren.

Wat is een Exporter Registry Form?

Een Exporter Registry Form (ook wel exportregistratie formulier genoemd) is een document waarin wordt verklaard dat een exporteur van textiel en kledingproducten zich heeft geregistreerd bij een door het ministerie van Handel erkend registratiecentrum. Het document is een voorwaarde voor de registratie van importeurs van textiel en is een vereiste voor het inklaren.

De Turkse autoriteiten eisen van hun importeurs dat zij informatie van exporteurs verstrekken door de ingevulde en gelegaliseerde exportregistratieformulieren bij registratie voor de eerste import als ondersteunende documenten bij te voegen.

Wat dien jij te doen als exporteur?

Het Exporter Registry Form moet in het Engels worden ingevuld. Om het formulier in te vullen kun je gebruik maken van een online systeem. De daarop volgende afdruk moet worden ondertekend.

Het formulier moet vervolgens worden bekrachtigd door de Kamer van Koophandel in het land van uitvoer en daarna worden gelegaliseerd door het Turkse consulaat of worden voorzien van een apostille.

Aangezien het registratieformulier van jouw als exporteur deel uitmaakt van het volledige formulier dat de importeurs in Turkije bij de Turkse autoriteiten moeten indienen, moet je de gelegaliseerde versie doorsturen naar de Turkse importeur.

Meer dan 1 importeur of meervoudige uitvoer

In het geval van export naar meer dan 1 importeur dient het formulier te worden ingevuld en gelegaliseerd voor elke verschillende importeur (importerend bedrijf of importerende persoon). Voor meervoudige uitvoer naar dezelfde importeur is gedurende een periode van 12 maanden één formulier voldoende. Na de periode van 12 maanden moet voor elke importeur een nieuw formulier worden ingevuld en gelegaliseerd.

Wat kan Exportdocumenten.com hierin voor jou betekenen?

Het ondertekende formulier moet bekrachtigd worden door de KVK en gelegaliseerd worden door het Turkse consulaat of voorzien worden van een Apostille stempel. Hiervoor kun je de hulp van Exportdocumenten.com inschakelen.

Middels onze digitale koppeling met de KVK kunnen wij de documenten laten bekrachtigen. waarna wij het opsturen naar Buitenlandse Zaken en de Rechtbank zodat het document voorzien wordt van een Apostille stempel. Alles geregeld met behulp van één partij. Wel zo gemakkelijk toch?

Let op: Voor het bekrachtigen van het formulier dient het document te zijn ondertekend door een persoon die daartoe bevoegd is. Zorg er dus voor dat de naam en handtekening bekend zijn bij de KVK.

21 nov. 2019 at 11:00