+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Export naar Kameroen: De start van het “Pre-shipment Evaluation of Conformity Program”
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Export naar Kameroen: De start van het “Pre-shipment Evaluation of Conformity Program”

Graag stellen wij u op de hoogte van de update die wij hebben ontvangen van SGS.
Hierbij informeren wij u dat ANOR, de “Agence des Normes et de la Qualité”, is gestart met het “Pre-shipment Evaluation of Conformity Program” (PECAE) voor Kameroen.

Het programma is bedoeld om zeker te stellen dat producten die naar de Kameroense markt worden geïmporteerd, voldoen aan de nationale en internationale technische regelgeving. De nieuwe regelgeving wordt op 31 augustus 2016 geïmplementeerd voor zowel de vrachtbrief als de luchtvrachtbrief.

Op dit moment zijn de volgende productgroepen in het programma betrokken:

  • Voeding en zuivel
  • Dranken, wijn en sterke drank
  • Granen, eetbare olie en suiker
  • Brandstof en oliën
  • Cosmetica, zepen en wasmiddelen
  • Papier
  • IJzer, staal, aluminium en vergelijkbare materialen

Voor meer informatie over de betreffende productgroepen, verzoeken wij u om hoofdstuk 2 “Listing of Regulated Products” van het document “Guidelines fort he Trade” te raadplegen.

ANOR heeft SGS geautoriseerd om de betreffende producten te beoordelen aan de hand van de vastgestelde normen. Exporteurs kunnen SGS direct benaderen om hun producten te beoordelen. Wanneer de beoordeling positief is afgerond, geeft SGS een "Attestation de Conformité (AC)" af. In Kameroen wordt de AC door ANOR omgezet in een "Certificate of Conformity (CoC)", welke vervolgens wordt afgeleverd aan de importeur die het certificaat nodig heeft voor de inklaring bij de douane. In de tussentijd loopt het programma parallel aan het huidige “Pre-shipment Inspection Program” van Kameroen.

Datasheet

Bijgaand vindt u een Datasheetmet informatie over het programma. Deze Datasheet is aan wijzigingen onderhevig. Zorg ervoor dat u altijd werkt met de laatste versie, die zo spoedig mogelijk beschikbaar zal zijn op de website van SGS.

Contact

Voor meer informatie kunt u terecht bij Randall Maduro: randall.maduro@sgs.com, tel. +31 181-693906 of Alain Yourdi: alain.yourdi@sgs.com, tel. +31 181-693944.

Bron: SGS

25 aug. 2016 at 11:00