+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Export groeit licht door meer wederuitvoer
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Export groeit licht door meer wederuitvoer

Het volume van de export van goederen was in augustus 0,7 procent groter dan in augustus 2013. Een maand eerder groeide de export bijna 4 procent. De groei van de export is toe te schrijven aan de wederuitvoer. De uitvoer van Nederlands product kromp. Dit meldt het CBS. Het volume van de import was in augustus 2,7 procent groter dan een jaar eerder. In juli groeide ook de import van goederen wat harder, ruim 7 procent.

Uitvoer goederen (werkdaggecorrigeerd volume)

Meer export van elektrotechnische machines, optische apparaten en transportmiddelen

De totale Nederlandse export groeide door de hogere wederuitvoer, de uitvoer van eerder ingevoerde producten. De uitvoer van Nederlands product kromp. Vooral de export van elektrotechnische machines, optische apparaten en transportmiddelen was hoger dan een jaar eerder, door zowel meer wederuitvoer als meer uitvoer van Nederlands product. Daartegenover stond onder meer een grote krimp van de uitvoer van aardolieproducten.

Omstandigheden voor export in oktober aanzienlijk verslechterd

Volgens de Exportradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de export in oktober een stuk ongunstiger dan in september. Dat komt vooral doordat de laatste productiecijfers van de Duitse industrie veel slechter waren dan de voorgaande. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Bron: CBS

15 okt. 2014 at 16:00