+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Export babymelkpoeder naar China 50 keer hoger
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Export babymelkpoeder naar China 50 keer hoger

De uitvoerwaarde van babymelkpoeder naar China en Hong Kong samen is in tien jaar tijd bijna vijftig keer zo hoog geworden. Babymelkpoeder is het belangrijkste Nederlandse exportproduct naar zowel China als Hong Kong. Dit meldt CBS.

Vooral door de toegenomen belangstelling vanuit deze twee landen nam ook de totale uitvoer van babymelkpoeder toe. In de eerste zeven maanden van 2015 is hiervan voor 1,1 miljard euro geëxporteerd. Dit is zeven keer zoveel als in 2005.

Twee derde babymelkpoeder heeft als bestemming China of Hong Kong
Het gezamenlijke aandeel van China en Hong Kong in de Nederlandse exportwaarde van babymelkpoeder nam toe van 10 procent in 2005 tot 67 procent in 2015. Vrijwel de gehele groei heeft plaatsgehad sinds 2008, het jaar dat een melkpoederschandaal in China uitbrak waarbij baby’s overleden door melk die was aangelengd met giftig melamine. Sindsdien vertrouwen veel Chinezen hun eigen fabrikanten niet meer en is er veel vraag naar babymelkmelkpoeder uit andere landen. Nederland is op dit moment de belangrijkste leverancier van babymelkpoeder voor China en Hong Kong. Ook een groot deel van de export naar Hong Kong komt uiteindelijk in China terecht.

Bron: CBS

09 okt. 2015 at 14:00