+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Europese Unie verleent APS+ status aan Kirgizië
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Europese Unie verleent APS+ status aan Kirgizië

Op 27 januari jl. is de status van Kirgizië (KG) binnen het Algemeen Preferentieel Stelsel (APS) gewijzigd naar een begunstigd land met de APS+ status. Deze beslissing opent deuren voor een potentiële economische relatie tussen Kirgizië en de Europese Unie. Daarnaast krijgt Kirgizië hierbij de kans om haar export en economie te versterken.

Dit betekent dat u vanaf 27 januari 2016 goederen met Kirgizische oorsprong kunt invoeren tegen een nultarief, als de oorsprong van de goederen wordt aangetoond door middel van een certificaat van oorsprong Form A of -voor zendingen met een waarde van niet meer dan € 6.000- met een oorsprongsverklaring.

Verschil APS en APS+

De standaard APS overeenkomst zorgt ervoor dat ontwikkelingslanden een gereduceerd tarief aangeboden krijgen. Dit betekent in de praktijk vaak gedeeltelijke of gehele verwijdering van tarieven op twee derde van alle productcategorieën.

De “APS+” is een onderdeel van het Algemeen Preferentieel Stelsel (APS) van de EU voor ontwikkelingslanden. De aanvullende voordelen zorgen ervoor dat ontwikkelingslanden volledig vrijgesteld worden van tarieven op dezelfde productcategorieën als bij de algemene APS overeenkomst. Deze worden toegekend aan landen die internationale verdragen inzake arbeids- en mensenrechten, milieu en bestuur ratificeren en implementeren.


Bron: Douane Belastingdienst

07 mrt. 2016 at 00:00