+31(0)884321888
[javascript protected email address]
EU en Turkije kondigen modernisatie van douane-unie aan
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

EU en Turkije kondigen modernisatie van douane-unie aan

Handelscommissaris Cecilia Malmström ontmoette de minister van economie van Turkije, de heer Nihat Zeybekci over het moderniseren van de 20 jaar oude douane-unie overeenkomst, en het verbeteren van de handelsrelatie.

Tijdens deze meeting zei commissaris Malmström: “We moeten de douane-unie met Turkije moderniseren en het naar de 21e eeuw brengen. Dit initiatief gaat de commerciële relatie tussen de EU en Turkije een boost geven” . Dit resultaat is behaald onder het gezamenlijke leiderschap van handelscommissaris Cecilia Malmström en commissaris Johannes Hahn, in charge of Neighbourhood Policy and Enlargement Negotiations. Het vervolgd technische discussies die gehouden werden over de laatste 12 maanden. Deze fungeren om elkaar verwachtingen en ambities te begrijpen om een nieuwe handelsrelatie te creeën.

Beide partijen zijn nu bezig om dit initiatief in hun interne proces op te nemen, en om overeenkomstige onderhandelingsmandaten te vinden. Turkije is een kandidaat, en onderhandelingen tot toetreden in de EU blijven aan de gang. De verbetering van de handelsrelatie is geen toevoeging door die onderhandelingen, maar wel complementair aan het toetreden.

Turkije is al een belangijke handelspartner van de EU: Turkije staat op nummer 6 van grootste handelspartners van de EU, terwijl de EU op 1 staat bij Turkije. Er is veel potentie en dit nieuwe commerciele kader is precies wat er nodig is om de handelsrelatie nog verder te verbeteren.

Bron: European Commission

02 jun. 2015 at 13:30