+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Egypte biedt kansen voor agrarische bedrijven
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Egypte biedt kansen voor agrarische bedrijven

De Egyptische akker- en tuinbouwsector ontpopt zich als steeds actievere speler op de wereldmarkt van aardappelen, groenten en fruit. Daarnaast schuwt het land niet te investeren in een toenemende zelfvoorzieningsgraad. Dat biedt kansen voor Nederlandse bedrijven.

Egypte heeft een aantal politiek turbulente jaren achter de rug. Op dit moment zitten ze in rustiger vaarwater en bedraagt de economische groei ruim 5 procent. Desondanks zijn buitenlandse investeerders nog steeds huiverig.

Nieuwe koers: Voedselzekerheid

Voor het huidige bewind van Egypte is voedselzekerheid van levensbelang, met een cruciale rol voor de agrarische sector. Die moderniseert en ontwikkelt zich redelijk succesvol en draagt via toenemende exporten ook bij aan versterking van de economie. De focus ligt nu op een stabiele basisvoedselvoorziening. Egypte werkt daarom hard aan twee projecten:

  1. Inzet op kassenteelt (bedekte teelten)
  2. Ontwikkelen van woestijngrond tot landbouwgrond

Door de droogte moet Egypte wel blijven investeren in efficiënt watergebruik op het veld. Het land is voor zijn waterbehoefte voor 97 procent afhankelijk van de Nijl. Nederland kan in dit opzich een gidsland zijn voor Egypte. Wij worden door Egypte gezien als een innovator op dit gebied, daar liggen dan ook de kansen.

Lees verder...

Voor meer achtergrond informatie en de kansen voor Nederlandse bedrijven, lees het gehele artikel op Nieuweoogst.nu

Bron: Nieuwe Oogst

06 mei 2019 at 10:23