+31(0)884321888
[javascript protected email address]
De weg naar Brexit
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

De weg naar Brexit

Als je aan het eind van de weg een T-splitsing nadert is het zaak dat je voortijdig een keuze hebt gemaakt. Je kunt linksaf, rechtsaf of omkeren indien je een verkeerde route hebt genomen. Uiteindelijk zijn er toch meerdere wegen die naar Rome leiden. Deze logica lijkt echter niet toepasbaar op het Brexit scenario. Men wil op dit moment niet linksaf (lees: zonder deal) of rechtsaf (lees: met deal) en ook niet omkeren.

Vervolg route Brexit

Vanavond vindt er wederom een stemming plaats in het Lagerhuis over de nieuwe motie die inhoudt dat als uiterlijk 20 maart May’s brexitdeal alsnog wordt goedgekeurd de vertrekdatum, na akkoord EU, wordt verschoven tot 30 juni.

Als May’s brexitdeal wederom wordt afgekeurd is langer uitstel nodig. Maar hoe groot is de kans eigenlijk dat May’s reeds afgekeurde brexitdeal door uitstel van de vertrekdatum wordt goedgekeurd? Langer uitstel lijkt dan meer aannemelijk… in ieder geval theoretisch.

Dat is dan ook waar we vanaf het begin al mee te kampen hebben: theorie. En dat theorie vaak afwijkt van de praktijk weten we allang.

De Europese Raad houdt overigens zeer zeker rekening met uitstel. De Europese regeringsleiders moeten namelijk volgende week overwegen om het Verenigd Koninkrijk een lang uitstel te geven voor de brexit.

Stay tuned..

Op de hoogte blijven van het laatste Brexit nieuws? Meld je dan aan voor onze 'Brexit Export Alert' nieuwsbrief. Ons team selecteert de meest interessante nieuwsberichten en geeft hier een eigen praktische toelichting op, zodat direct duidelijk is wat dit betekent voor het bedrijfsleven!

Ontvang de nieuwsbrief!

Bron: Financieel Dagblad - Lagerhuis verwerpt optie van Brexit zonder deal & Tusk EU moet open staan voor lang uitstel

14 mrt. 2019 at 13:22