+31(0)884321888
[javascript protected email address]
De Union Customs Code, hij komt eraan!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

De Union Customs Code, hij komt eraan!

Per 1 mei 2016 wordt het Communautair Douane Wetboek (CDW) vervangen door de Union Customs Code (UCC). Deze voorziet in een verdere vereenvoudiging van de internationale handel, Europese harmonisatie en standaardisatie van procedures en gegevens en volledig elektronische afhandeling van alle douaneformaliteiten in de hele Unie. Kortom: eenvoudig, Europees, online.

Wat betekent de komst van de UCC voor Nederland, en hoe kan ons bedrijfsleven zich er op voorbereiden?

Drie medewerkers van de Douane en het Ministerie van Financiën en drie vertegenwoordigers van ondernemerskoepels laten hun licht hier over schijnen.

Interviews

  • “Wij willen behouden wat we hebben”
    Marjan Loopstra, Gijs van Son (beiden Douane Nederland) en Harry Mulder (Ministerie van Financiën) onderhandelen al geruime tijd over de toepassingsbepalingen[1] van de Union Customs Code. In Brussel maken zij zich sterk voor de positie van Nederland. “De uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van de nieuwe wet staan voorop. Dit voor zowel de Douane als het bedrijfsleven."
  • “De UCC is hard nodig”
    Leon Kanters (VNO-NCW MKB Nederland, KPMG Meijburg), Ben Radstaak (Air Cargo Netherlands) en Dominique Willems (Fenex) zijn prominente deelnemers aan het Overleg Douane Bedrijfsleven. Hoe kijken zij naar de komst van de Union Customs Code en de gevolgen voor bedrijven? “Ondernemers moeten zich realiseren dat de UCC echt doorgaat.”

Bron: Douane inZicht

17 feb. 2015 at 12:30