+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​De Douane gaat vertrouwelijk om met bedrijfsinformatie
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​De Douane gaat vertrouwelijk om met bedrijfsinformatie

De douane gaat vertrouwelijk om met bedrijfsinformatie. Telefonisch geven zij daarom alleen statusinformatie over een aangifte– en algemene storingsinformatie.

Gaat het om vertrouwelijke bedrijfsinformatie, zoals het saldo van de zekerheid of vragen over verlegging van de btw? Deze vragen worden door de douane niet telefonisch beantwoordt. Hieronder ziet u hoe u toch antwoord krijgt op deze vragen.

Wilt u weten of de btw is verlegd (vergunning artikel 23)?
Dit kunt u opvragen als u via elektronisch berichtenverkeer contact met de douane heeft. Bij 'comfort-informatie', onderdeel 'ondernemers-info' ziet u of voor een btw-nummer de btw verlegd is. Ook de afdeling die de administratie verzorgt voor dit btw-nummer weet of de btw verlegd is, of niet.

Wilt u het saldo van de zekerheid weten?
Ook dit kunt u opvragen als u via elektronisch berichtenverkeer contact met de douane heeft. Bij 'comfort-informatie', onderdeel 'zekerheid-info' ziet u het saldo van de zekerheid.

Moet uw software eerst worden aangepast?
Kunt u de informatie hierboven niet geautomatiseerd opvragen? Neem dan contact op met uw softwareleverancier. Bent u softwareontwikkelaar en heeft u nog vragen? Ga dan naar de online community van de Belastingdienst douane.

Bron artikel: Belastingdienst
Afbeelding: Belastingdienst

05 dec. 2018 at 08:47