+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Column: Origine wordt steeds belangrijker in de toekomst
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Column: Origine wordt steeds belangrijker in de toekomst

Het protectionisme in de wereld neemt steeds meer toe. Wie het financiële nieuws volgt leest steeds vaker berichten over landen die maatregelen invoeren die de handel verstoren.

In hun recent verschenen rapport meldt de internationale denktank Global Trade Alert dat vorig jaar het aantal handelsverstorende maatregelen met 50% is toegenomen ten opzichte van 2014. De onderzoekers melden bovendien dat er sinds 2010 telkens tussen de 50 en 100 protectionistische maatregelen zijn genomen in de eerste helft van een jaar. Over het eerste half jaar van 2016 zijn dat er echter al meer dan 150 geweest! We moeten ons vooral niet laten foppen met berichten dat instanties maatregelen invoeren die de internationale handel versoepelen. De globalisering staat onder druk door allerlei ontwikkelingen in de wereld. Dat is de huidige realiteit en het is eveneens niet reëel om te verwachten dat dit beeld in de nabije toekomst zal veranderen.

Maar wat is nou de relatie tussen deze ontwikkelingen en origine? Steeds vaker worden maatregelen genomen om producten uit specifieke landen te treffen met importbeperkende maatregelen of juist te faciliteren met lagere tarieven of vrijstellingen. Om dergelijke maatregelen correct uit te kunnen voeren zal vaak de origine aangetoond moeten worden. Natuurlijk zijn autoriteiten op de hoogte van het feit dat veel partijen in het handelsverkeer het begrip origine niet zo nauw nemen. Het controleren op origine is eenvoudig: kijk als douaneambtenaar op de producten en vergelijk dat met het certificaat van origine. Iedere afwijking betekent meteen inbeslagname van de goederen. Gevolg voor de eigenaar van de goederen is frustratie, boete en andere financiële schade. Maar bovenal betekent dit een ontevreden klant!!!

Gelukkig doet u zaken met Exportdocumenten.com: een serviceplatform dat niet alleen de afgifte van een certificaat van oorsprong gemakkelijk maakt, maar bovendien mensen met kennis van origine-wetgeving beschikbaar heeft om correcte documenten op te maken.

Kwaliteit loont. Wat een heerlijk gevoel, goede service bestaat nog.


08 sep. 2016 at 10:30