+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Brits Lagerhuis stemt niet in met Brexit-overeenkomst
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Brits Lagerhuis stemt niet in met Brexit-overeenkomst

Gisteravond stemde het Britse Lagerhuis tegen het akkoord van premier May en de EU. Het aangepaste akkoord kreeg 391 stemmen tegen en 242 stemmen voor.

Premier May blijft zich inzetten voor een ordelijk vertrek uit de Europese Unie (EU), maar vandaag stemt het Lagerhuis over de no-deal, waarin het Verenigd Koninkrijk (VK) de EU verlaat zonder (handels)afspraken.

Het vervolg

Verwacht wordt dat de Britse parlementsleden vandaag tegen een no-deal-scenario stemmen. Als dat het geval is dan komt er donderdag een stemming of het Lagerhuis uitstel wil aanvragen. Of ze het uitstel krijgen is nog maar de vraag, de EU zegt in een verklaring dat Londen met een geloofwaardige verklaring moet komen als het bij Brussel komt aankloppen.

Op dit moment zijn er nog meerdere scenario’s mogelijk:


Welke impact heeft dit op het bedrijfsleven?

Het blijft voor nu nog onduidelijk welke impact het heeft op het bedrijfsleven, omdat er gister niets concreets uit de stemming is gekomen. Er zit niets anders op dan te wachten wat er uit de stemming van vanavond (en eventueel morgen) komt. Wij houden je op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Bron: NOS nieuws

13 mrt. 2019 at 09:36