+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit zonder deal met de dag waarschijnlijker
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit zonder deal met de dag waarschijnlijker

Vorige week stemde het Britse Lagerhuis tegen de 8 'indicative-votes' (niet-bindende stemmingen) van het parlement en werd May's Brexit-deal voor de derde keer verworpen. Gisteren waren er weer 4 stemmingsrondes, maar ook voor deze vier alternatieve Brexit-plannen is geen meerderheid gevonden. Brexit zonder deal wordt met de dag waarschijnlijker. Hieronder vind je het laatste nieuws van Nu.nl over de Brexit ontwikkelingen.

De ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk hebben het in de afgelopen dagen waarschijnlijker gemaakt dat het land zonder uittredingsovereenkomst uit de Europese Unie zal stappen. Dat heeft Michel Barnier, Brexit-hoofdonderhandelaar voor de EU, dinsdag gezegd meldt Nu.nl.

"Een scenario zonder deal is in de afgelopen dagen waarschijnlijker geworden, maar we kunnen er nog steeds op hopen dat het te vermijden is", zei Barnier op een bijeenkomst in Brussel. Hij voegde daaraan toe dat de EU bereid is te accepteren dat het VK lid van de Europese douane-unie en/of de interne markt blijft.

Volgens Barnier heeft het VK nog drie opties, voordat het land op 12 april automatisch zonder overeenkomst uit de EU stapt. Het VK kan de uittredingsovereenkomst die door premier Theresa May en de EU is opgesteld alsnog door het parlement laten goedkeuren, in Brussel om langer uitstel vragen, of inderdaad zonder deal uitstappen, aldus de EU-hoofdonderhandelaar.

Geen meerderheid voor alternatieve Brexit-plannen

Het Britse Lagerhuis wees de deal van May vorige week voor de derde keer af. De parlementariërs hielden in de laatste twee weken twee historische stemmingen over mogelijke alternatieve Brexit-plannen, maar geen van de behandelde voorstellen kon op een meerderheid rekenen.

Premier May lijkt zich op te maken om haar deal deze week voor de vierde keer aan het parlement voor te leggen. May heeft dinsdag 2 april vier uur ingeruimd voor crisisoverleg met haar kabinet.

Lees het gehele artikel verder op NU.nl

Lees hier het artikel over de 4 verworpen alternatieve Brexit-plannen

Brexit export alert! Meld je aan!

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Brexit & export? Meld je dan aan voor onze Brexit Export Alert! Je ontvangt van ons het laatste nieuws over Brexit en wat dit betekent voor je handel met het Verenigd Koninkrijk. Of bekijk onze handige Brexit tijdlijn, waar je alle belangrijke gebeurtenissen terug kunt vinden.

Bron: Nu.nl

02 apr. 2019 at 15:21