+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit voor dummies: Alle vragen die je niet meer durft te stellen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit voor dummies: Alle vragen die je niet meer durft te stellen

De situatie rond de Brexit is er niet makkelijker op geworden nu het Britse parlement de Brexit-deal van Theresa May heeft afgewezen, maar tegelijkertijd ook vertrouwen blijft houden in de Britse premier. Maak je niet druk als je het allemaal niet meer volgt. Hieronder vind je in het artikel van NU.nl het antwoord op alle vragen die je misschien niet meer durft te stellen.

Kun je me Brexit nog één keer uitleggen?

In juni 2016 hebben de Britten er in een referendum voor gekozen om uit de Europese Unie te stappen. Het was een nipte meerderheid: 51,9 stemde voor, de rest tegen.

De regionale verschillen waren groot: in Schotland, Noord-Ierland en Londen stemde een meerderheid tegen. Ook in gebieden met veel hoogopgeleiden, zoals Cambridge, werd overwegend tegen de Brexit gestemd.

In het noorden en oosten van Engeland werd veel vaker voor de uittreding gestemd. Daarnaast stemde een meerderheid van de jongeren tegen de Brexit en een meerderheid van de ouderen juist voor.

Waarom eigenlijk?

De twee grootste speerpunten van de 'Vote Leave'-campagne waren immigratie en soevereiniteit. Door uit de Europese Unie te stappen, hopen de Britten meer zeggenschap te krijgen over hun grenzen en wet- en regelgeving.

Wanneer gaat de Brexit gebeuren?

Stond op 29 maart 2019, 23.00 uur Britse tijd gepland. De nieuwe 'deadline' staat op donderdag 31 oktober 2019.

Lees verder...

Lees het gehele artikel verder op NU.nl

Bron: nu.nl

18 jan. 2019 at 15:31