+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit uitstel tot 31 oktober 2019
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit uitstel tot 31 oktober 2019

Na een urenlang overleg in Brussel zijn de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk het eens geworden over een nieuwe brexit-datum. Voor 31 oktober moet het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU zijn geregeld.

Met het uitstel van zes maanden heeft Premier May de uitkomst waarvoor ze naar Brussel kwam. Ze krijgt meer tijd om de brexit-deal door haar parlement te loodsen. Zonder dit uitstel hadden de Britten a.s. vrijdag zonder deal uit de EU moeten stappen. Wel moet het VK in de overeenkomst meedoen aan de Europese verkiezingen volgende maand. Anders is de brexit al op 1 juni.

May zei in een persconferentie dat ze met pijn in het hart haar handtekening onder de verlenging zette. Ze benadrukte nog steeds zo snel mogelijk de EU te willen verlaten. Als het kan voor 22 mei, zodat het Verenigd Koninkrijk niet hoeft mee te doen aan de Europese verkiezingen. "We moeten hard blijven werken. De komende weken worden niet makkelijk."

Wat betekent dit voor de export?

Zolang het VK nog onderdeel is van de EU blijven de huidige regels van kracht. Mocht het VK de EU verlaten zonder exportregelingen, zoals een handelsovereenkomst of een vorm van Douane-Unie, dan moeten exporterende bedrijven voor elke zending die zij leveren aan het VK een uitvoeraangifte overleggen aan de Douane.

Zoals May aangeeft is het VK nog steeds voornemens de EU zo snel mogelijk te verlaten. Het blijft daarom voor ondernemers belangrijk om het nieuws goed in de gaten te houden en je voor te bereiden zover als dat kan. Wij blijven dan ook adviseren om vrijblijvend een account aan te maken in onze webshop, zodat je bij een brexit uitkomst niet in de problemen komt. Een account verplicht je tot niets, dus eigenlijk zijn er geen redenen om het niet te doen!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Brexit nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Wij selecteren het belangrijkste nieuws en vertalen dit naar praktische insteek voor jou als exporteur.

Bron: Nos.nl

11 apr. 2019 at 08:30