+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: nieuwe definitie van maatschappelijk belang?
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: nieuwe definitie van maatschappelijk belang?

Maandelijkse blog van Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision. In zijn blog deelt Edo graag zijn ondernemersvisie op de Brexit-ontwikkelingen.

Op het moment van schrijven werd bekend dat de politici in kwestie er weer in geslaagd zijn hun eigen belang boven het maatschappelijk belang te plaatsen. Het proces is belangrijker dan de uitkomst. Ze vinden het gerechtigd dat onbeperkt de tijd wordt genomen om tot een eindoordeel te komen. Maar welk eindoordeel eigenlijk?

Er zijn al bijna 3 jaren verstreken en nog is het niemand duidelijk. Stel je deze situatie eens voor op menselijk vlak. "Ik heb een beslissing genomen en ga wat veranderen, maar ik weet nog niet wat". Dat kondig je aan bij je (zaken)partner en vervolgens laat je deze meer dan 3 jaar in het ongewisse wat je gaat veranderen.

Natuurlijk is de impact van Brexit groot op de huidige situatie. Maar is de impact van elke verandering per definitie niet groot op een bestaande situatie? Iedereen is bekend met continu veranderen en speelt daar prima op in. Media wakkert ongefundeerde angst voor verandering aan. Verandering betekent óók dat onderdelen verbeterd worden. Al zullen sommige aspecten geen verbetering zijn, het is zeker niet zo dat alle veranderingen tot slechte uitkomsten leiden!

Nergens lees je over de negatieve kanten van het uitstel. Dat bevreemd me, want we ervaren dagelijks dat uitstel van duidelijkheid wel degelijk leidt tot ongewenste situaties. Als we alleen beslissingen nemen wanneer we 100% overtuigd zijn dat we alle aspecten van de impact in beeld hebben, zouden we bijna geen beslissingen meer nemen. We blijven doen wat we deden: afwachten.

Wij stellen niet uit! Onze uitvoeraangifte innovatie is ondertussen live gezet. Het is niet alleen een oplossing gericht op een eventuele Brexit, het ondersteunt natuurlijk de uitvoer naar alle landen buiten de EU. Maak een account aan en bestel voortaan eenvoudig uw uitvoeraangiften online.

Uitvoeraangifte.com: simpel, zelf, snel, goedkoop.

Wat fijn dat innovatie niet afhankelijk is van politieke beslissingen.

01 mei 2019 at 09:00