+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: grensoverschrijdende vergunningen niet meer geldig in VK
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: grensoverschrijdende vergunningen niet meer geldig in VK

Heeft u een door de Nederlandse Douane verleende vergunning die ook geldig is in het Verenigd Koninkrijk (VK)? Na Brexit is deze vergunning niet meer geldig in het VK.

Dit geldt voor de bijzondere regelingen douane-entrepot, actieve veredeling, passieve veredeling, bijzondere bestemming en tijdelijke invoer. En voor de zogenaamde Single Authorisation for Simplified Procedures (SASP): de grensoverschrijdende vergunningen Inschrijving in de Administratie van de Aangever (voorheen domiciliëringsprocedure).

U moet zelf afspraken maken met de Britse douane of uw Britse handelspartners over wat er moet gebeuren met goederen die zich in het VK bevinden onder dekking van uw vergunning.

Douaneregeling beëindigd als u aantoont dat de goederen zich in VK bevonden

Zijn goederen op de Brexitdatum in het VK onder dekking van uw grensoverschrijdende vergunning? Dan wordt gedaan alsof de douaneregeling op correcte wijze is beëindigd. Voorwaarde hierbij is wel dat u kunt aantonen dat de goederen zich op dat moment in het VK bevonden.

Maakt u gebruik van een SASP-vergunning om goederen die zich fysiek in het VK bevinden aan te geven bij de Nederlandse douane? Vanaf de Brexitdatum kan dat niet meer. U moet de aangifte vanaf dat moment indienen in het VK. Doet u de aangifte toch in Nederland? Dan loopt u het risico dat u te maken krijgt met dubbele belastingheffing als de Britse douane ook douanerechten gaat heffen en innen.

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de Douane op telefoonnummer: 0800 - 0143.

Bron: Belanstingdienst Douane

16 apr. 2019 at 16:27