+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Brexit: geen reden tot paniek, de oplossingen zijn al bedacht
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Brexit: geen reden tot paniek, de oplossingen zijn al bedacht

In zijn maandelijkse blog deelt Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision, zijn ondernemersvisie op de Brexit-ontwikkelingen.

Het lijkt erop dat beleidsmakers er belang bij hebben om problemen groter te maken dan ze werkelijk zijn. Ondernemingen denken niet in problemen, maar in oplossingen. Dat is hun bestaansrecht, daarom zijn ze succesvol. Internationaal zakendoen vergt veel flexibiliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen om nieuwe markten te betreden en klanten in het buitenland tevreden te houden.

Zo heeft iedere leverancier in Nederland natuurlijk al lang overlegd met hun afnemer(s) in het Verenigd Koninkrijk (VK) op welke wijze ze gaan reageren op gevolgen van Brexit. Dat de maatregelen anders zijn bij een deal of no-deal scenario is duidelijk, maar minder relevant want dé oplossingen zijn al bedacht. De afnemer(s) in het VK zijn gerustgesteld dat de leveringen van Nederland als vanouds gecontinueerd zullen worden. Mocht dat leiden tot vertraging en/of hogere kosten dan zijn daarvoor ook al afspraken gemaakt. Er is géén probleem.

Zo wil ook de overheid een probleem aanpraten betreffende de afhandeling van goederen bij de douane in Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Veel ondernemingen die handelen met afnemers in het VK zijn niet bekend met douaneprocessen. Ook daar is dé oplossing al voor bedacht: Uitvoeraangifte.com. Net zo eenvoudig als online bankverkeer tussen beide landen, kan een Nederlandse onderneming online een exportaangifte bij de Nederlandse douane indienen. Technologie maakt het mogelijk om ingewikkelde processen online eenvoudig af te handelen. De Britse afnemer verzorgt de importaangifte bij de Britse douane aldus wordt aan alle douaneformaliteiten voldaan. Er is géén probleem.

Uitvoeraangifte.com: simpel, zelf, snel, goedkoop.

Wat fijn dat technologie ook de Brexit kan verlichten!

04 jul. 2019 at 10:07