+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: denk in kansen, vertrouw op de export!
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: denk in kansen, vertrouw op de export!

Lees hier de eerste editie van de maandelijkse blogs van Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision. In zijn blog deelt Edo graag zijn ondernemersvisie op de Brexit ontwikkelingen.

Natuurlijk bereiden bedrijven die handelen met het Verenigd Koninkrijk (VK) zich voor. Er is altijd nauw overleg met hun klanten in het VK. Brexit is dus een onderwerp waarover gesproken wordt. Leverancier in NL en afnemer in het VK stemmen zorgvuldig af wat er moet gebeuren om de handelsstroom onbelemmerd door te laten gaan. Niet leveren aan klanten is immers geen optie.

De media staan er vol van: "de Brexit gaat grote problemen opleveren voor de handel met het VK." Ik ga niet ontkennen dat er uitdagingen zijn die overwonnen moeten worden.

Het is echter de onverschrokken kracht van Nederlandse ondernemingen die sinds hun (internationale) bestaan allerhande export-uitdagingen weten te beslechten. De hele wereld kijkt jaloers naar de successen van exporterend Nederland. Dat blijft zo, ook na de Brexit.

Overheden uitten hun zorg maar ondernemingen weten wel beter, zij zijn voorbereid op het moment dat komen gaat. En bij onverwachte hobbels gaan ze die nemen, dat zit in hun DNA!

Exporteurs vertrouwen ook op ondersteuning door dienstverleners. Exporteren is namelijk eveneens innoveren. Ook een 'dienstverlener in export' denkt in innovatie: daar waar het douanetraject beschouwd wordt als lastig en complex maakt technologie het eenvoudig, ondersteunend en goed betaalbaar. Exporteurs, laat je dus niet gek maken!

Onze webshop Uitvoeraangifte.com maakt het zelf indienen van een uitvoeraangifte net zo simpel als het opmaken van een factuur. En mocht je toch hulp nodig hebben dan bieden we dat op een manier waarop je het een volgende keer zonder onze hulp kunt doen!

Uitvoeraangifte.com staat in het kort voor: simpel, zelf, snel & goedkoop.

Wat fijn dat technologie ook de Brexit kan verlichten!

06 feb. 2019 at 11:20