+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Brexit: COVID-19 perikelen
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Brexit: COVID-19 perikelen

Edo Bosga, directeur en oprichter van Uitvoeraangifte.com, Exportdocumenten.com & Pincvision, deelt maandelijkse zijn ondernemersvisie op de Brexit-ontwikkelingen.

Zowel het Verenigd Koningrijk (VK) als de Europese Unie (EU) zijn geheel gefocust op de bestrijding van COVID-19. Nagenoeg alle regeringsbesluiten en nieuwsitems hebben betrekking op deze problematiek. De gevolgen voor de mens, het welzijn, de economie en het milieu zijn enorm. Er wordt zelfs gesproken over een nieuwe wereld na COVID-19. Of het zover zal gaan weet niemand op dit moment. Voor wat betreft de Brexit is iedereen het er wel over eens dat er een handelswereld voor- en na Brexit zal zijn. De verschillen op handelsgebied zullen enorm zijn, ongeacht of al dan niet heffingen van toepassing gaan zijn.

Misschien is het wel door de COVID-19 perikelen dat het VK in de afgelopen weken met nadruk heeft laten weten dat de onderhandelingen met de EU doorgang zullen vinden. Er zijn concrete datums bevestigd en er zal vergaderd worden op een fysieke locatie. Een sterker signaal van het VK hoe belangrijk de Brexit voor hen is, is naar mijn idee niet denkbaar. Critici oordelen dat het VK met deze strategie aanstuurt op een zogenaamde harde Brexit; een Brexit zonder handelsakkoord. Ik heb geen idee want onder druk wordt alles vloeibaar. Politieke compromissen kunnen soms eindeloos duren en soms ongekend snel bereikt worden.

Een conclusie is voor mij zeker: het VK heeft de Brexit bovenaan op de agenda staan en wil zonder meer een akkoord voor 31-12-2020 bereiken. Dat is nodig om de betrouwbaarheid van de regering Johnson aan te tonen. De economische impact van de Brexit wordt door de COVID-19 situatie naar willekeur in te vullen. Laat dat nou een ideale situatie zijn voor politici om hun gelijk inzake voor of tegen Brexit te benoemen. Zo zie je maar weer dat politici in elke crisis ook weer kansen zien.

Met Uitvoeraangifte.com beschikken wij over een gehele digitale oplossing zonder fysiek contact. Een webshop die bestendig is voor de COVID-19 situatie.

28 apr. 2020 at 11:10