+31(0)884321888
[javascript protected email address]
België akkoord met CETA
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

België akkoord met CETA

België gaat akkoord met het Europees-Canadese vrijhandelsverdrag CETA. Dat melden Belgische media. De Waalse premier Paul Magnette en andere Belgische regionale leiders zijn vandaag overstag gegaan. Aan hun kritiekpunten wordt tegemoetgekomen in een aan het verdrag gehechte verklaring.

Top uitgesteld

Het verdrag wordt echter nog niet officieel bezegeld; de geplande top tussen de EU en Canada is tot nader order uitgesteld. De ambassadeurs van de EU-lidstaten gaan zich nu over de teksten buigen, waarna ook de parlementen van de Belgische deelregeringen er nog eens nader naar kijken.

Goed voor handel

EVO en Fenedex noemen het goed nieuws voor Nederland dat België alsnog akkoord kan gaan met het handelsverdrag met Canada. Volgens EVO en Fenedex, die samen opkomen voor de internationale logistieke en exportbelangen van bedrijven, vereenvoudigt een handelsverdrag met Canada de export en de logistiek en is het goed voor de handel en productie in Nederland.

Meer exporteren

De organisaties stellen dat het verdrag met Canada Nederland tot 1,2 miljard euro aan extra inkomsten kan opleveren. Zo maakt het verdrag het bijvoorbeeld voor Nederlandse kaasexporteurs mogelijk om meer naar Canada te exporteren. Dit is nu nog gelimiteerd.

Bron: EVO

01 nov. 2016 at 11:30