+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Belang van juiste NAW-gegevens exportdocumenten
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Belang van juiste NAW-gegevens exportdocumenten

Een aanzienlijk percentage van de aanvragen die worden afgekeurd hebben als reden dat de NAW-gegevens niet juist of onvolledig ingevuld zijn. Dit merken wij ook in onze webshop. Daarom zetten we nog eens op een rij waarom het mede zo belangrijk is dat deze gegevens correct worden ingevuld. De aanvrager, bedrijf vermeld in vak 1 van het exportdocument, moet gelijk zijn aan de registratie in het handelsregister.

Bijvoorbeeld:

  • BV, VOF en Ltd - Dit zijn voorbeelden van rechtsvormen die statutair zijn vastgelegd bij de notaris. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel is hierop gebaseerd. Het is van belang op alle documenten, die gebruikt worden uit naam van het bedrijf, de rechtsvorm volledig uit te schrijven.

  • Certificaat van Oorsprong en EUR.1-certificaat - De onderliggende bewijslast voor oorsprong is gericht aan de rechtsvorm. De verkoopfactuur staat op naam van de rechtspersoon of eenmanszaak.

  • Offerte, contract, Letter of Credit, Conformiteitscertificaat, CE markering, NVWA document etc. – Alle documenten moeten op de volledige naam van het betreffende bedrijf worden vermeld. Zo ook op het oorsprongsdocument.

  • Legalisatie handtekening - De Kamer van Koophandel legaliseert de handtekening van degene die namens het bedrijf tekeningsbevoegd is. Ook hier is het van belang de volledige naam te hanteren. Zeker in het geval er ambassadelegalisaties van toepassing zijn.

*De genoemde voorbeelden zijn uit de praktijk en komen dagelijks voor.

Tot slot willen we benadrukken, dat mocht een set documenten met ontbrekende of afwijkende NAW-gegevens worden verstuurd naar de uiteindelijke ontvanger in het land van bestemming, er ook daar een mogelijke afwijzing plaats vindt met alle gevolgen van dien. Denk aan weigering van de goederen, problemen met betalingen, enzovoorts.

30 mei 2019 at 12:46