+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Ambassade Verenigde Arabische Emiraten: wijziging legalisatieproces
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Ambassade Verenigde Arabische Emiraten: wijziging legalisatieproces

Deze week hebben wij bericht gehad van de Arabische consulaire afdeling in Den Haag, aangaande het legaliseren van exportdocumenten door de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten.

Met ingang van maandag 13 februari 2017, is het niet langer mogelijk om een Certificaat van Oorsprong (CvO) met meerdere facturen te laten legaliseren. Dit houdt in dat het niet meer mogelijk is om meerdere facturen samen te voegen op 1 Certificaat van Oorsprong.

Heeft u een legalisatie nodig van deze Arabische ambassade, houdt u er dan rekening mee dat u per factuur maar één Certificaat van Oorsprong kunt aanvragen. Mocht u toch meer factuurnummers hebben vermeld op uw Certificaat van Oorsprong, nemen wij hierover contact met u op. U kunt er dan voor kiezen om:

  • Enkel een Kamer van Koophandel legalisatie aan te vragen.
  • Een aanvullend Certificaat van Oorsprong aan te vragen voor de overige factuurnummer(s).

Doorlooptijden veranderen niet, maar houdt u rekening met de stijging van kosten per extra aangevraagde CvO/factuur.

LET OP:

Dit betreft enkel een wijziging in het legalisatie proces van de Arabische ambassade. Het legalisatie proces van de overige ambassades blijft ongewijzigd. Ook wanneer u enkel een Kamer van Koophandel legalisatie aanvraagt, kunt u facturen blijven samenvoegen op 1 CvO.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht, stuurt u dan een e-mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.

Lees meer over de wijzigingen voor Verenigde Arabische Emiraten: "Ambassade Verenigde Arabische Emiraten: extra toevoeging ‘Certificaat van Oorsprong'"


15 feb. 2017 at 10:00