+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Ambassade Oman: wijziging legalisatieproces
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Ambassade Oman: wijziging legalisatieproces

Wanneer een ambassadelegalisatie aanvraag werd gedaan voor Oman kon deze sinds 2 jaar ook worden voorzien van een apostille stempel van de rechtbank. Dit is aanzienlijk goedkoper en sneller dan legalisatie bij de ambassade. Echter is gebleken dat er problemen kunnen ontstaan met deze stempel bij inklaring in Oman. Dit heeft tot wijzigingen in ons legalisatieproces geleid.

Sinds enige tijd zijn er soms problemen bij het inklaren van de goederen in Oman, in verband met de apostille stempel. Hoewel Oman geen officiële verklaring heeft afgegeven over het niet langer accepteren van de apostille stempel, hebben wij namens Exportdocumenten.com besloten om uw documenten te laten legaliseren door de ambassade van Oman in Den Haag. Dit om u de garantie te blijven geven dat u geen problemen en onnodig oponthoud ondervindt bij het inklaren van uw goederen.

Wat houdt deze wijziging in voor u?

De gemiddelde doorlooptijd voor een legalisatie door de Ambassade van Oman is 3 werkdagen.
De legalisatiekosten worden bepaald op basis van de factuurwaarde, zie onderstaande tabel:

Ambassadekosten

Type document Legalisatiekosten Certificaat van Oorsprong € 100,00 CI met factuurwaarde van 0 tot 10.000 € 250,00 CI met factuurwaarde van 1.000 tot 50.000 € 350,00 CI met factuurwaarde van 50.000 tot 100.000 € 500,00 CI met factuurwaarde van 100.000 en hoger € 750,00


Apostille stempel

Nederland heeft een apostilleverdrag met Oman. Het Apostilleverdrag, officieel het ‘Verdrag tot afschaffing van het vereiste van legalisatie van buitenlandse openbare akten’, is een multilateraal verdrag dat voorziet in een eenvoudige procedure om officiële documenten (zoals geboorteakten en douaneformulieren) te gebruiken in het buitenland. Het verdrag geldt tussen de 103 landen (waaronder alle landen van de Europese Unie) die partij zijn geworden bij het verdrag.
In de geregelde procedure bij dit verdrag wordt, bij een officiële instantie in het land waar de akte is gehaald, een stempel gezet met een uniforme indeling: de Apostille. In Nederland wordt dit gedaan door de rechtbank.
Met deze ingevulde stempel kan het document direct in andere landen worden gebruikt. Het alternatief (legalisatie) is omslachtiger.

Toch liever een apostille stempel?

Mocht u desondanks toch de voorkeur hebben voor een apostille stempel, dan is dit mogelijk. Neem in dit geval contact met ons op. Wij verzorgen dan de apostille stempel en zullen het verschil in kosten crediteren.
Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel, stuur een e-mail naar info@exportdocumenten.com of bel naar 0314-354865.


07 mrt. 2017 at 12:30