+31(0)884321888
[javascript protected email address]
​Akkoord Brexit-Backstop net voor stemming Brits Lagerhuis
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

​Akkoord Brexit-Backstop net voor stemming Brits Lagerhuis

Vanochtend presenteerden premier May en voorzitter van de Europese Commissie Juncker hun akkoord over de backstop.

De zogenoemde backstop is een struikelblok voor premier May. De backstop zorgt ervoor dat de grens tussen Noord-Ierland en Ierland open blijft, alleen dan moet het Verenigd Koninkrijk wel in een douane-unie blijven zitten met de EU.

Nieuw Brexit-akkoord

Het nieuwe akkoord is een vangnet dat moet garanderen dan de grens tussen Noord-Ierland en Ierland open blijft als het VK en de EU er niet in slagen om in de twee jaar durende overgangsfase een definitief handelsakkoord te sluiten. Aan het huidige Brexit-akkoord worden nu twee verklaringen toegevoegd. Europese Commissievoorzitter Juncker bevestigd dat dit voor de EU de laatste onderhandelingen waren over het akkoord.

Stemming

Vanavond gaat het Britse Lagerhuis stemmen over de Brexit-deal. Het is moeilijk te zeggen of de aanpassingen het parlement weten te overtuigen. Mocht de deal worden verworpen dan volgt er morgen een stemming of de Britten een no-deal willen.

Zodra wij er meer nieuws is delen wij dit met je. Wil je niet wachten en stilzitten tot dat er meer duidelijkheid is? Maak dan een account aan in onze webshop.

Wacht niet langer, maak direct een account aan!

Bron: NOS nieuws

12 mrt. 2019 at 09:10