+31(0)884321888
[javascript protected email address]
AGS-aangiften met landcode EU en preferentie 300
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

AGS-aangiften met landcode EU en preferentie 300

Doet u invoeraangiften in AGS met als land van oorsprong EU en preferentiecode 300? Dan vraagt AGS ten onrechte extra bescheidcodes. Vul dan in bij de extra gevraagde bescheidcode: WORKAROUND LVO EU. Daarnaast berekent AGS in deze gevallen op dit moment ten onrechte geen douaneschuld. Daarom maakt de Douane hiervoor buiten AGS om, voor u een uitnodiging tot betaling.

Voorbeeld

Wilt u bij een invoeraangifte in aanmerking komen voor de tariefpreferentie Overeenkomst EU-Zwitserland wederingevoerde goederen (1007)? Dan moet u volgens DTV (Douane Tarief Voorziening) bescheid U090 of U091 opnemen in de aangifte. Maar als u een de invoeraangifte in AGS doet met vermelding van deze bescheiden, weigert AGS uw aangifte. In de foutmelding staat dat u ook de documenten N954 en Y021 moet overleggen. Deze laatste bescheiden horen echter bij een andere tariefpreferentie (voor de Europese Economische Ruimte) die ook geldt bij landcode EU en preferentie 300.

AGS kan geen onderscheid maken tussen deze twee maatregelen, en vraagt daarom om de bescheiden van beide maatregelen. Als u de documenten van beide maatregelen in de aangifte vermeldt, wordt de aangifte aanvaard. Vermeld in dit geval bij de bescheiden U090 en U091 het identificatienummer. Bij de bescheiden N954 en Y021 vermeldt u in het vak met het identificatienummer 'WORKAROUND LVO EU'.

Bron: Belastingdienst.nl

26 sep. 2014 at 09:30