+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Afschaffing invoertarieven diverse producten uit Sri Lanka
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Afschaffing invoertarieven diverse producten uit Sri Lanka

Vanaf 19 mei zijn de invoertarieven op diverse producten uit Sri Lanka verlaagd naar 0%. Het gaat met name om textiel, kleding, plantaardige producten en bereid voedsel. Reden van de verlaging van deze tarieven is het toekennen van de APS+-status aan Sri Lanka.

Wat is APS?

Via het APS verleent de EU sinds 1971 handelspreferenties aan ontwikkelingslanden. Importeurs uit de EU betalen lagere invoerheffingen voor producten uit APS-landen. Het APS kent drie verschillende regelingen met uiteenlopende verlaagde tarieven. Het betreft de algemene APS-regeling, het APS+ en de regeling Everything But Arms (EBA) voor de minst ontwikkelde landen.

Wat is APS+?

Het APS+ is een speciale regeling onder het Algemeen Preferentieel Stelsel (APS) om duurzame ontwikkeling en goed bestuur in ontwikkelingslanden te stimuleren. Onder het APS+ krijgen landen voor diverse producten meer handelspreferenties. Dit geldt bijvoorbeeld voor textiel, kleding, plantaardige producten en bereid voedsel. Voorwaarde voor de gunstigere preferenties is de ratificatie en implementatie van 27 internationale verdragen op het gebied van mensenrechten, arbeidsrechten, milieu en goed bestuur. Sri Lanka heeft alle verdragen geratificeerd en werkt hard aan de implementatie van de verdragen. Het Europees Parlement heeft daarom ingestemd met de APS+-aanvraag van Sri Lanka. De nieuwe handelspreferenties treden per 19 mei 2017 in werking.

Bron: info.vnoncw-mkb.nl


07 jun. 2017 at 10:30