+31(0)884321888
[javascript protected email address]
Aanvraag CDIU-vergunningen en consenten verandert
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

Aanvraag CDIU-vergunningen en consenten verandert

Op aanvraagformulieren voor CDIU-vergunningen en consenten vraagt de Belastingdienst vanaf 1 december 2013 uw EORI-nummer in plaats van uw relatiecode CDIU. Tevens verandert ook de samenstelling van de vergunningnummers.

De aanvraagformulieren op de website van de Belastingdienst zijn vanaf 1 december 2013 aangepast. Heeft u geen EORI-nummer? Dan kunt u uw BSN (Burgerservicenummer) invullen. Heeft u ook geen BSN? Dan kunt u uw paspoortgegevens invullen.

Het vergunningnummer ziet er vanaf 1 december 2013 zo uit: NL0074CDIU, gevolgd door 7 cijfers (voorbeeld: NL0074CDIU7654321).

Bedrijven en personen die in 2012 en/of 2013 een vergunning hebben aangevraagd, zijn hierover met een brief geïnformeerd.

Gebruik nieuwe vergunningnummer belangrijk

Het is belangrijk dat u exact het nieuwe vergunningnummer vermeldt op uw aangifte bij de Douane. Vermeldt u niet het hele vergunningnummer? Dan aanvaarden zij uw aangifte niet.

Oude vergunningnummers kunt u blijven gebruiken

Heeft u een vergunning met het oude achtcijferige vergunningnummer? Dan kunt u dat nummer nog steeds bij uw aangifte gebruiken tot de vergunning niet meer geldig is.

Bron: CDIU - Belastingdienst/Douane Groningen/team Centrale Dienst In- en Uitvoer

12 dec. 2013 at 10:00