+31(0)884321888
[javascript protected email address]
2015 is de start van de digitale vrachtbrief: Transfollow
Altijd overzicht?
Werk efficiënt vanuit een bedrijfsaccount.
Altijd de juiste documenten?
Je hoeft geen expert te zijn, die kennis hebben wij!
Zeker weten dat het goed is?
Wij doen graag een extra kwaliteitscheck!

2015 is de start van de digitale vrachtbrief: Transfollow

Na 80 jaar vervangt het online platform "TransFollow" de oude en vertrouwde (CMR-)vrachtbrief.

Op verzoek van EVO, TLN en NBB heeft Beurtvaartadres "TransFollow" ontwikkeld. De verwachting is dat TransFollow in het eerste halfjaar van 2015 voor iedereen beschikbaar is.

TransFollow is een platform voor de gehele logistieke sector. Hiermee kunt u een vrachtbrief digitaal indienen, uitwisselen, volgen en ondertekenen. Informatie omtrent de zending van goederen wordt digitaal en realtime verstuurd. Afzender, vervoerder, verlader en geadresseerde hebben te allen tijde inzage in het gehele traject en maken gebruik van dezelfde applicatie.

Internationale ambities

TransFollow is nog niet toegestaan in alle landen binnen de Europese Unie, maar daar wordt aan gewerkt. In een E-protocol van het CMR-verdrag geven EU-landen aan of zij een digitale CMR-vrachtbrief toestaan. Tot nu toe hebben zeven landen dit E-protocol ondertekend, te weten: Bulgarije, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Spanje en Zwitserland.

Voordelen

TransFollow maakt de weg vrij voor verdere ontwikkeling van de logistieke sector. Dankzij vereenvoudiging van het logistieke proces in emballage en tijdsbesparing door kennis van aankomsttijden (ETA) is een verbeterde loodsplanning mogelijk. Dit leidt tot een verlaging van de droptijden, waarmee een deel van de afleverdiscrepanties opgelost kan worden.

Voor meer informatie, bekijk hier de website van TransFollow.

Video

Bekijk hieronder de video "TransFollow in een vogelvlucht".


Bron: TransFollow


14 jan. 2015 at 10:30